Kasteel Groot Horloo
Kasteel Groot Horloo
Kasteel Groot Horloo
Kasteel Groot Horloo

Kasteel Groot Horloo, Ermelo

103 woningen

Algemeen

Woonproject De Horster Brinken in Ermelo – in de volksmond beter bekend als Groot Horloo –  is in samenwerking met de gemeente, provincie, HBC Planontwikkeling en bouwer Vos & Teeuwissen ontwikkelt op dit in totaal 140 hectare grote gebied op de Horloserug.

De grote woontoren Groot Horloo (40 meter hoog) is het beeldbepalende middelpunt van dit project. De toren kent een fraaie toegangspoort en twee binnenpleinen met fonteinen. Ook alle nieuwe bebouwing om de toren heen is zo ontworpen dat het samenhang vertoont.

Projectinformatie

Het kasteel heeft in totaal 103 woningen, een gemeenschappelijke ruimte en parkeervoorzieningen. De grote toren (40 meter) is toegankelijk. Rondom het kasteel is een groot park aangelegd met daarin een aantal dassenburchten.

Kasteel Groot Horloo is een onderdeel van landgoedontwikkeling de Horsterbrinken. Het complex werd in 2010 gebouwd op een locatie nabij de snelweg A28. De gesloten kasteelmuren dienen functioneel als geluidscherm.

Het kasteel is ontworpen door Anoul Bouwman, het kasteel is neo-traditioneel in Delftse Schoolstijl. De hoofdopzet bestaat uit verschillende gebouwen rondom twee hoven.