Dorpsrand, Streefkerk

Puur Wonen

Wat maakt Puur Wonen zo uniek?
Puur Wonen? Dat klinkt mooi, maar wat betekent het eigenlijk? Het betekent niet dat alles ‘anders is’ op een locatie. Sterker nog; het meeste wat Puur Wonen biedt, is op zich helemaal niet nieuw. Het is de combinatie van alles wat Puur Wonen uniek maakt. De achterliggende ambitie om een buurt te maken die op alle fronten goed op de huidige én toekomstige behoeften van de maatschappij is ingericht.

Bijvoorbeeld als het gaat om hoe we omgaan met energie, mobiliteit, natuur, gezondheid, grondstoffen én –niet in de laatste plaats- met elkaar; de mensen, dieren en planten met wie je samen je leefomgeving maakt.

Door te luisteren, bereik je meer
Ons doel is een nieuwe, vertrouwde en gezonde leefomgeving creëren. HBC Planontwikkeling is een daadkrachtige planontwikkelaar met een focus op projecten die juist meer aandacht verdienen. De samenhang tussen landelijke en binnenstedelijke locaties is ons maatwerk, waarbij wij in co-creatie en op innovatieve wijze vitalere plannen maken.

Wij geloven dat door te luisteren naar alle betrokken partijen je veel meer bereikt, waarbij wij samen de vergezichten van de toekomst willen maken.

Bovendien vertalen wij onze circulaire en klimaat neutrale ambities naar toonaangevende projecten die zijn gefundeerd op het Total Cost of Ownership principe. Daarom hebben wij ervoor gekozen om zelf ook klimaatneutraal te zijn; bijzonder zijn door anders te doen! Samen waarmaken, daar draait alles om bij ons.

“Nature is not a place to visit. It is home.”
Door: Gary Snyder

Duurzaamheid
Wij vertalen onze circulaire en klimaat neutrale ambities in een aantal principes, te weten houtskeletbouw, Cradle-to-Cradle en Total Cost of Ownership. Wij proberen zo veel mogelijk gebruik te maken van materialen uit de lokale omgeving. Nederlands hout is bijvoorbeeld een fantastisch bouwmateriaal, dat voor vele decennia veel CO2 vastlegt en aan het eind van de levensduur geen restafval genereert.