Nieuwbouwproject Tull en ‘t Waal: alle woningen opgeleverd

Alle woningen van het nieuwbouwproject Buitenoever Fase 2 te Tull en ’t Waal zijn opgeleverd. Het nieuwbouwproject betreft een inbreidingslocatie en is gelegen in de gemeente Houten.

Oplevering van alle woningen

Zowel de zes twee-onder-één-kapwoningen als de rij van vier starterswoningen zijn inmiddels opgeleverd. We zijn zeer tevreden met het resultaat, dat in circa 8-9 maanden gerealiseerd is en waarvan de bouw geen vertraging heeft opgelopen door COVID-19.

Het woonrijp maken van de openbare ruimte rondom de woningen is op dit moment in de afrondende fase. Na het afronden van de openbare inrichting zal het rustieke vakantiegevoel van de buurt weer goed tot zijn recht komen.

opgeleverde woningen Tull en 't Waal

Fraai wonen in Tull en ’t Waal

Het nieuwbouwproject Buitenoever Fase 2 bestaat uit twee typen woningen: twee-onder-één-kapwoningen en rijtjeswoningen. De bouwblokken hebben een geheel eigen identiteit, maar zijn duidelijk met elkaar in lijn ontworpen, bijvoorbeeld door de gebruikte kleuren van de gevelstenen.

De tweekappers zijn ontworpen met aandacht voor licht en ruimte, zodat de bewoners kunnen genieten van het buitenleven in huis. Deze woningen hebben een fraai vooraanzicht door de statige dwarskappen en dakerkers.

De starterswoningen in de rij van vier hebben een efficiënte indeling en bieden daardoor een hoog comfort en veel ruimtelijkheid. Ondanks het kleinere woonoppervlak beschikken ze over een ruim perceel.

Alle opgeleverde woningen van dit project zijn geheel afgewerkt, volledig voorzien van vloerverwarming én inclusief complete badkamer met sanitair en tegelwerk. Bovendien zijn ze standaard voorzien van zonnepanelen op het dak en zijn ze zeer energiezuinig uitgevoerd.

sleuteloverdracht met nieuwe bewoners

Het Puur Wonen principe

De nieuwbouw in Tull en ’t Waal is ontworpen volgens het Puur Wonen principe. Dat is eigenlijk geen baanbrekend concept, maar een unieke combinatie van omstandigheden die goed zijn voor de huidige én de toekomstige maatschappij. Bij het ontwerp en de bouw hebben we rekening gehouden met onder andere gezondheid, mobiliteit, grondstoffen, buurtbewonerschap en uiteraard natuur. Tull en ’t Waal ligt daar immers middenin. Zo hebben de bewoners bij de sleuteloverdracht van ons een vogelhuisje gekregen, dat hopelijk een mooi plekje in hun tuin krijgt.

 

Neem contact op voor meer informatie

Heeft u vragen voor HBC Planontwikkeling over het nieuwbouwproject in Tull en ‘t Waal of andere projecten? Neem dan gerust contact op met Kris Naipal.