Bedrijventerrein De Koppeling: overdracht openbare ruimte aan gemeente Zevenaar

Het bedrijventerrein De Koppeling, gelegen in Angerlo, gaat een nieuwe fase in: de openbare ruimte van dit terrein wordt door HBC Planontwikkeling overgedragen aan de gemeente Zevenaar. Dit is een bijzondere stap, omdat wij al meer dan 16 jaar betrokken zijn bij dit bedrijventerrein.

Overdracht van de openbare ruimte

Ondanks onze lange geschiedenis met bedrijventerrein De Koppeling, hebben wij besloten om de openbare ruimte over te dragen aan de gemeente Zevenaar. Afgelopen november is HBC Planontwikkeling in samenwerking met de gemeente en Heijmans N.V. aan de slag geweest om het terrein groen en onderhoudsvriendelijk in te richten. Zo zijn er wadi’s uitgegraven, is er geasfalteerd en zijn er voorbereidende groenwerkzaamheden uitgevoerd.

werkzaamheden bij bedrijventerrein De Koppeling in Zevenaar

HBC Planontwikkeling is sinds 2004 betrokken bij De Koppeling

Het feit dat wij de openbare ruimte van De Koppeling overdragen aan de gemeente Zevenaar is bijzonder, omdat HBC Planontwikkeling al ruim 16 jaar betrokken is bij dit bedrijventerrein. Vanaf 2004 zijn wij bezig geweest met de realisatie van het terrein en we hebben hier sindsdien veel stappen in gezet. Destijds zijn we begonnen met de aankoop van agrarische grond en het uitvoeren van (bodem)onderzoek voor archeologische en ecologische doeleinden.

Vervolgens onderzochten we in overleg met de gemeente de behoefte op het gebied van bedrijventerreinen. Op basis daarvan stelden we onze ondernemersdoelgroep en een richtlijn voor de ideale grootte van de kavels vast. Om het bedrijventerrein mogelijk te maken, was een complete bestemmingswijziging ook nodig. Bedrijventerrein De Koppeling heeft, zoals u leest, behoorlijk wat voeten in de aarde gehad.

Namen die zich hier al vestigden

De Koppeling ligt op een zeer centrale, bereikbare locatie en de groene omgeving wordt door de ondernemers als groot pluspunt benoemd. Sinds de verkoop van de kavels van start is gegaan, zijn ze dan ook gestaag verkocht. Ondernemers die zich hier al vestigden, zijn onder andere:

  • NTP
  • Speelmaatje
  • Afbouwgroep Gelderland
  • Garagebedrijf Schel
  • Tekvor Care
  • 12 lokale ondernemers in Business Centrum De Koppeling A
  • 14 lokale ondernemers in Business Centrum De Koppeling B

Er zijn nog enkele kavels te koop

Hebt u interesse in een van de bouwkavels op bedrijventerrein De Koppeling te Angerlo? Goed nieuws: er zijn nog enkele kavels beschikbaar, namelijk kavel 11, 19, 20 en 21. Op de website van het project kunt u de ligging en oriëntatie van deze kavels bekijken. Rijd vooral eens langs en vraag de reeds gevestigde ondernemers naar hun ervaringen! U kunt ook gerust contact opnemen met Jurri-Jan Rijkaart om meer te weten te komen over de beschikbare percelen.