Ontwikkeling van 3 appartementen in Ammerstol: bestemmingsplan in voorbereiding

Op 7 oktober 2020 hebben wij een informatiebijeenkomst gehouden over de ontwikkeling van het project aan de Dominee Hugenholtzstraat 4C in Ammerstol. Het vrijstaande pand dat nu op dit adres staat, was voorheen in gebruik als clubgebouw voor de lokale tennisvereniging en is verkocht in opdracht van de gemeente Krimpenerwaard. In overleg met de gemeente en in samenwerking met Verstoep Bouwadvies en Architectuur en Van Herk Makelaardij Schoonhoven gaat HBC Planontwikkeling op deze locatie drie ruime appartementen realiseren. Hieronder leest u meer over de plannen.

Onze plannen met het perceel

Waar nu nog een oud tennisclubgebouw staat in het centrum van Ammerstol, vindt u binnen afzienbare tijd een appartementencomplex van drie grote appartementen met een balkon of terras op het zuiden.

Om dit te realiseren moet er een wijziging in het bestemmingsplan worden doorgevoerd. De bestemming van het perceel is op dit moment namelijk ‘sport’ en moet worden aangepast naar ‘wonen’. Het bestemmingsplan is momenteel in voorbereiding. Na goedkeuring van de wijziging door de gemeente Krimpenerwaard kunnen we echt van start met de verkoop en realisatie van de appartementen.

Drie unieke appartementen

Twee van de drie appartementen bevinden zich op de eerste etage; het derde bevindt zich op de begane grond aan de westzijde. Op de begane grond vindt u ook een ruime gedeelde entree, drie bergingen en een extra kamer van 18 m2 die via een trap verbonden is met een van de appartementen op de eerste verdieping. Alle drie de appartementen hebben een unieke indeling. Elk huishouden krijgt ook beschikking over één eigen parkeerplaats.

Energieneutraal en levensloopbestendig

Met het oog op de toekomst is het ontwerp van deze appartementen zowel energieneutraal als levensloopbestendig. Op het dak worden zonnepanelen en drie luchtwarmtepompen geïnstalleerd en de bouw zal volgens de meest actuele duurzame technieken worden gerealiseerd. Hierdoor zullen de woningen zeer energiezuinig zijn en verbruikt het appartementencomplex onder ideale omstandigheden niet meer energie dan het zelf opwekt.

De levensloopbestendigheid van de appartementen houdt in dat u er ook op uw oude dag veilig en comfortabel kunt blijven wonen. Een ideale plek dus om samen oud te worden.

Meer informatie over de verkoop in begin 2021

Bent u geïnteresseerd in een van de drie appartementen die wij in de dorpskern van Ammerstol gaan realiseren? Momenteel zijn we bezig met het bestemmingsplan. Begin 2021 komt er meer informatie beschikbaar over de verkoop en realisatie van het pand. Houd onze website dus in de gaten!

Heeft u vragen voor HBC Planontwikkeling? Neem dan gerust contact op met Jurri-Jan Rijkaart. Hij staat u graag te woord.