Rijksstraatweg, Hendrik Ido Ambacht

5 ruime bouwkavels

Aanleiding
Vanwege het ontbreken van bedrijfsopvolging, heeft de tuinderij Van Vught (gerund door vader en zoon) besloten om gebruik te maken van de ruimte voor ruimte regeling in Hendrik-Ido-Ambacht. Dit wil zeggen dat voor iedere 5.000 meter glastuinbouw één woning gerealiseerd mocht worden. In totaal mochten hier dus 5 woningen gebouwd worden.

HBC Planontwikkeling heeft het hele traject voor de familie begeleid en gezorgd voor een optimale kavelverdeling. De kopers konden zelf hun droomwoning realiseren binnen het vooraf gestelde kavelpaspoort. HBC heeft met haar aannemers de kavels bouwrijp gemaakt. Van het slopen van de opstallen, graven van watergangen, aanleggen van nuts en infra en het aanleggen van inritten. Daarnaast hebben we de verkoop georganiseerd en de kopers begeleid.

Uniek aan dit project was het feit dat de toekomstige eigenaren een perceel agrarische grond konden bijkopen voor het houden van paarden en/of andere hobbymatige dieren. Planologisch hebben we ervoor gezorgd dat ook het realiseren van een rijbak mogelijk was.

Partners:
Infra: NTP
Architect: Verstoep Bouwkundigen
Bestemmingsplan: RHO
Verkoop: Van der Giesen & Van Herk Makelaardij