Nijkerkerstraat, Amersfoort
Nijkerkerstraat, Amersfoort

Nijkerkerstraat, Amersfoort

22 woningen

Algemeen

Het gebied Nijkerkerstraat is gelegen in de noordwestelijke oksel van de A28. Het gebied heeft nu nog een agrarische uitstraling met in het zuiden een kleinschalig gemengd gebied van wonen en bedrijvigheid.

Als uitbreiding op het Hoevelakense Bos wordt het groene landschappelijke karakter en de recreatieve functie van het gebied versterkt. In deze nieuwe omgeving worden op bijzondere plekken ruimte geboden voor woningen. Woningen die aan een nieuwe landschapsas een ‘landmark’ vormen.

Projectinformatie

HBC Planontwikkeling ontwikkelt in samenwerking met Heijmans 12 ruime landhuizen op kavels van circa 2.400 m². De woningen zijn afwisselend gelegen aan de Nijkerkerstraat en in het landschap tegen de gemeentegrens. De woningen worden ontsloten met een pad dat ook door recreanten kan worden gebruikt.

In het gebied ontstaan drie grote openbare ruimtes voor recreatie en natuurontwikkeling. Bossen en elzensingels zijn zo gepositioneerd dat zicht op de rand van het Hoevelakense Bos wordt behouden, maar dit niet ten koste gaat van de privacy van de kavels.

Houd deze site in de gaten voor de verdere ontwikkelingen!