IJSSELSTEIN EITEREN FRANSCHE POORT

Algemeen

Op een stijlvolle binnenstedelijke locatie in IJsselstein kocht HBC Planontwikkeling een tuincentrum dat naar de rand van IJsselstein werd uitgeplaatst. In samenwerking met de gemeente IJsselstein ontwikkelden wij het woningbouwproject Fransche Poort. Dit project is volledig overgenomen door Tetteroo Bouw die het project bouwde en opleverde aan de nieuwe bewoners.

Ligging en bereikbaarheid

Het project ligt naast de doorgaande weg tussen het centrum en de rondweg van IJsselstein – op slechts enkele autominuten vanaf de afslag A2 en A12.

Projectinformatie

Architectenbureau Griffioen slaagde erin om onze wensen voor deze prachtige locatie vorm te geven. Fransche Poort past dankzij het ontwerp en de materiaalkeuze perfect in de omgeving. Het project bestaat uit twee fraaie appartementencomplexen (Rouge en Bleu) en vier twee-onder-een-kapwoningen.
Appartementengebouw Rouge telt vier bouwlagen met elk vier appartementen en een ondergrondse parkeerkelder. Appartementengebouw Bleu bestaat uit vier bouwlagen met elk drie appartementen en een eigen parkeerkelder. Sommige appartementen hebben een loggia, andere weer een balkon. Alle etages zijn bereikbaar met de trap en de lift.
De twee-onder-een-kapwoningen met erker hebben een vrijstaande garage en een opvallend grote tuin. Deze woningen hebben een jaren 30-uitstraling en zijn voorzien van een royale woonkamer en drie slaapkamers. Vele meerwerkopties waren mogelijk.
Bezoekers parkeren op de parkeerplaatsen die gerealiseerd zijn in de openbare ruimte.

Rol HBC  

Initiatiefnemer en planontwikkelaar.