ERMELO GROOT HORLOO

Algemeen

Op een landelijke locatie in Ermelo ontwikkelde HBC Planontwikkeling samen met Vos & Teeuwissen het landelijk voorbeeldproject “Buitenplaats De Horster Brinken”. Dit project realiseerden we tussen de karakteristieke boerderijen die er al stonden, tegen de rand van Harderwijk.

Ligging en bereikbaarheid

Ermelo/Harderwijk ligt in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland, tegenover strand Nulde. In deze omgeving vindt u al uw wensen op slechts een steenworp afstand: winkels, supermarkten, scholen, kinderopvang, jachthavens, maar ook de golfbaan, manege en het strand. Dankzij de nieuwe rondweg is de A28 binnen enkele minuten bereikbaar.

Projectinformatie

Buitenplaats De Horster Brinken bestaat uit verschillende elementen. Zo is er Kasteel Groot Horloo. Een complex van 18 grondgebonden woningen en 87 appartementen, inclusief ondergrondse parkeergarage en een sfeervolle binnenplaats met authentieke fonteinen en uitzichttoren. Daarnaast zijn er de Drie Zusters (3 vrijstaande landhuizen); De Zandmeent (2 vrijstaande woningen, 10 twee-onder-een-kapwoningen, 4 hoek- en 4 tussenwoningen);
De Horsterpoort (2 hoekwoningen, 2 poortwoningen en 5 tussenwoningen) en ten slotte 7 landgoedkavels.

Rol HBC    

HBC Planontwikkeling heeft samen met de gemeente Ermelo en BRO het bestemmingsplan voor deze gebiedsontwikkeling opgesteld en in procedure gebracht.